Březovník

Název

Březovník

Popis

Zpracování Březovníku - jak to dělám já.
Opět se vracím k Březovníku obecnému. Sice jsem pátral, bezúspěšně, po Rezavci šikmém, /"Čaga"/ ale spokojil jsem se nakonec s několika plodnicemi březovníku. Když kousek ochutnáte, po chvíli se dostaví hořká chuť. A tak mne napadlo, že když "Frantíci" v některých oblastech přidávají kvůli barvě při zpracování do vína plody bezinek a jejich víno vykazuje léčivé účinky, že by nebylo špatné, kdyby se spolu s chmelem přidával do sladu březovník a tak by bylo pivo ještě zdravější.
Na mých obrázcích je postup, jak březovník zpracovávám.
Březovník najdete bez problému téměř všude, kde se vyskytuje po hromadě větší množství bříz.
Tak ať jsme všichni zdraví a nic nás neskolí.
M.

Březovník obecný, vynikající dřevokazná houba - Čarovná lékárna kolem nás (mudr-alena-hamplova.cz)

Období

Statistiky

  • 10 fotek
  • 1 se líbí

Fototechnika

Huawei VOG-L29

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
Březovník
Komentáře Přidat